Jau Ketvirtadienį, Liepos 2 dieną Kaune bus traukiami 2020 metų sezono Hegelmann LFF taurės turnyro trečio etapo burtai. FK Viltis į šį etapą pateko po įspūdingos pergalės prieš Joniškio Saned komandą rezultatu 11:0. Po šio turo turnyre liko 16 stipriausių komandų. Neįprastai rezultatyvus mačas Vilniaus klubui suteiks labai reikalingo pasitikėjimo prieš sekantį taurės etapą.

Trečiajame etape viltiečiai galimai susitiks su vienu iš 6 A lygos klubų: Vilniaus „Žalgiris“, Panevėžio „Panevėžys“, Gargždų „Banga“, Vilniaus „Riteriai“, Kauno „Kauno Žalgiris“ ar praeitų metų čempione – Marijampolės „Sūduva“. A lygos komandos jau trečiajame etape būtų sunkiai įveikiamas barjeras Vilties vienuolikei, tad klubo gerbėjai tikisi sėkmingesnės burtų traukimo ceremonijos.

Kad ir kaip bebūtų, lengvai įveikiamų priešininkų šiame Hegelmann LFF taurės etape tikėtis neverta. Iš likusių 9 potencialių varžovų, net 7 šiame sezone dalyvauja I lygos pirmenybėse. Trečiajame etape LFF I lygą reprezentuos Alytaus „Dainava“, Kretingos „Minija“, Vilniaus BFA Vilnius, „Jonava“, Vilniaus „Vytis“ ir 2 komandos be kovos patekusios į šį etapą: Šiaulių FA „Šiauliai“ bei Kauno „Hegelmann Litauen“. Itin kieti, bet įkandami riešutėliai bet kuriam II lygos klubui, pradėjusiam savąjį sezoną tik prieš porą savaičių.

Ypač sėkmingu burtų traukimą FK Viltis galėtų laikyti, jeigu komandos porininke taptų viena iš II lygos komandų: Kybartų „Sveikata“, taip pat žaidžianti čempionato pietų zonoje, arba Plungės „Babrungas“, rungtyniaujantis vakarų fronte.

Viltiečiai antrą kartą klubo istorijoje rungtyniaus šio prestižinio turnyro aštuntfinalyje. Prieš dvejus metus būtent šiame etape Plungėje buvo įveiktas vietos „Babrungas”. Ar pasikartos 2018 metų istorija, kur teks keliauti į Plungę? Tikimybė 1 iš 15.

Bet kokiu atveju trečiajame Hegelmann LFF taurės etape Vilties futbolininkams svarbiausia bus girdėti savųjų gerbėjų balsus tribūnose ir kovoti dėl jų. Burtų traukimo ceremonija prasidės ketvirtadienį, 11 valandą. Ją stebėti galite per Lietuvos futbolas Youtube ir Facebook platformas bei LFF taurės oficialiame puslapyje.