Pristatome naują sezono rubriką – Vilties B komandos rungtynių apžvalgą. Glausti rungtynių aprašymai bus skelbiami kas tris B komandos mačus, o šįsyk kviečiame susipažinti su pirmųjų keturių B komandos pasirodymų IV lygoje apžvalga.

____________

Sezoną IV lygoje namų stadione (Senvagės stadione) FK Viltis B pradėjo akistata su Geležinio Vilko futbolininkais. Aktyviau rungtynes pradėję viltiečiai jau šešioliktą minutę po tikslaus Dariaus Juškevičiaus smūgio išsiveržė į priekį. Po įmušto įvarčio šeimininkai nemažino apsukų, kontroliavo kamuolį bei kūrė progas. Kėlinio viduryje vienas-prieš-vieną su vartininku iššokęs Vilties saugas Teodoras Žukas pataikė į skersinį, o likus keturiom minutėm iki kėlinio pabaigos tas pats T. Žukas padvigubino šeimininkų persvarą.

Antrajame kėlinyje rungtynių scenarijus nesikeitė – trumpi Vilties perdavimai, ilga kamuolio kontrolė – ir jau 48 minutę Albertas Voskunovičius pelnė trečiąjį komandos įvartį. Ryškių permainų rungtynėse po trečiojo įvarčio nebuvo matyti, o Vilties gynėjui Artūrui Tkačiui 68-ąją minutę nukreipus kamuolį į vartus ketvirtąjį, o 76-ąją minutę Dariui Olechnovič penktą kartą, atrodė, jog rungtynėse liko tik formalumai. Po penkių įmuštų įvarčių Vilties B futbolininkai sumažino apsukas, o tuo pasinaudojo Geležinio Vilko saugas Nikolaj Lazutko 82-ąją minutę įmušęs garbės įvartį. Likus dešimčiai minučių iki rungtynių pabaigos dar po kartą spėjo pasižymėti tiek šeimininkai, tiek svečiai, o teisėjas fiksavo galutinį rezultatą – 6-2.

,,Žaisti sekėsi gerai. Nors praleidome 2 įvarčius, savo pranašumą pavyko įrodyti. Visose srityse buvome geresni, o žaidime dar tikrai yra ką gerinti. Ypač užbaigimą ir gynybinės grandies judėjimą be kamuolio. Dėkojame varžovams už garbingą ir korektišką mačą.”, – dėl sėkmingo antrosios ekipos debiuto IV lygoje džiaugėsi Vilties treneris Mindaugas Bielinskas.

____________

Tame pačiame Senvagės stadione FK Vilties dubleriai susitiko su FK Nemenčinė Hegvita. Prieš rungtynes laikytiems įtikinamais favoritais Vilties dubleriams nepavyko ne tik kad trumpais perdavimais sudraskyti nemenčiniečių gynybos, bet net ir sukurti kelių įtikinamesnių progų. Nemenčinės vyrų gynyba pasirodė kieta ir solidi, todėl abi komandos apylygėse varžybose pasidalino po tašką.

FK Vilties saugas Benediktas Žukas teigė, kad rungtynės parodė, jog sezonas toli gražu nebus lengvas: ,,Kaip pamatėme, divizione yra galbūt ne braziliška technika, tačiau kieta itališka gynyba pasižyminčių komandų, prieš kurias niekada nėra lengva žaisti. Šiose rungtynėse, viena vertus, mums trūko kantrybės, kita vertus – nestandartinių sprendimų, kurie galbūt būtų padėję susikurti realių progų. Bet kokiu atveju, rungtynės buvo gera pamoka, jog negalima nuvertinti nei vieno varžovo.”

Po devyniasdešimties minučių kovos – rungtynių protokole nulinės lygiosios bei viena geltona kortelė Vilties dublerių kapitonui Mindaugui Matulaičiui.

____________

Trečiasis IV lygos turas numatė prieš sezoną diviziono lyderiais laikytų komandų – Advoco ir Viltis B – akistatą. Tokios etiketės, kaip parodė rungtynės, abiems ekipoms buvo lipdytos ne veltui.

Pirmajame kėlinyje geriau sekėsi svečių – Vilties – komandai. Ilga kamuolio kontrolė, nemažai Advoco komandos pražangų, kelios pusprogės, o 36-ąją minutę, po  ilgos atakos ir tikros sumaišties Advoco baudos aikštelėje, kamuolį į vartus nukreipė Vilties krašto puolėjas Arnold Beperšč. Įvarčio autorius po kelių minučių turėjo dar vieną progą pasižymėti, kurios įvarčiu paversti nepavyko.

Pirmąjį kėlinį pakilios nuotaikos pabaigę Vilties futbolininkai antrajame kėlinyje galvojo tęsti  kamuolio kontroliavimą bei dominavimą aikštės viduryje. Visgi nuo pirmųjų antro kėlinių sekundžių Advoco komanda parodė puikų organizuoto ir vaisingo varžovų spaudimo jų aikštės pusėje pavyzdį. Iš to jau 48 minutę sekė 11 metrų baudinys į Vilties dublerių vartus (tiesa, kiek kontraversiškas), kurį šaltakraujiškai realizavo rezultatyviausias diviziono futbolininkas, Advoco lyderis E. Mučinis. Tas pats E. Mučinis jau po 8 minučių, pasinaudojęs Vilties vidurio gynėjų nesusikalbėjimu, persvėrė rezultatą ir išvedė savo komandą į priekį.

Šiame ilgame tarpe, nuo 56 minutės iki rungtynių pabaigos, rungtynės pasižymėjo gana chaotišku, nervingu futbolu. Nors abi ekipos turėjo progų, nei vienai nepavyko paversti jų įvarčiais.

Galų gale, 89 minutę po puikaus komandos draugo perdavimo iš standartinės situacijos, Karolis Šidlauskis galvą kamuolį nukreipė į vartus, taip garantuodamas pergalę šeimininkams. Tiesa, praėjus vos minutei, po žaibiškos FK Vilties B atakos, įvartį pelnė gynėjas Marius Aukštolis. Visgi laiko dar vienai atakai nebebuvo, todėl teisėjas fiksavo Advoco pergalę rezultatu 3-2.

,,Gaila dėl tokio rezultato. Manau, kad buvome verti bent jau lygiųjų. Advoco pasirodė esanti tikrai pajėgi komanda, galinti žaisti tiek atsitraukę, gynybiškai, tiek staiga imti ir spausti varžovus. Jau laukiu šanso atsirevanšuoti Advoco vyrukams.”, – kalbėjo Vilties dublerių krašto gynėjas Marius Aukštolis.

____________

Ketvirtajame IV lygos ture FK Viltis B susitiko su Viesulo futbolininkais.

,,Buvome ant savęs supykę dėl silpno pasirodymo paskutinėse keliose rungtynėse, todėl norėjome sau ir varžovams įrodyti, jog žaisdami gražų futbolą galime mušti daug įvarčių. Tai ir pavyko padaryti. Nors dviejų įvarčių praleidimas antrojo kėlinio pradžioje rodo, kad turime nemažai dirbti su dėmesio ir koncentracijos rungtynėse išlaikymu, tačiau penki įmušti įvarčiai daugiau nei solidžiai įrodo, kad buvome stipresni.”, – kalbėjo Vilties dublerių kapitonas Mindaugas Matulaitis.

Įdomu, jog pirmus tris įvarčius FK Viltis B mušė nuo 11 m. žymos, kuriuos realizavo Vilties legionierius iš Argentinos Estanislao Jameson Moles, Teodoras Žukas bei Albertas Voskunovičius. Ketvirtąjį įvartį po tolimo perdavimo, išbėgęs vienas-prieš-vieną, realizavo Eligijus Lipskis.

FK Viesulas antrojo kėlinio pradžioje bandė parodyti ir, tiesa sakant, parodė charakterį, nuo keturių įmuštų įvarčių apsnūdusius Vilties dublerius, nustebindamas dvejais atsakomaisiais įvarčiais. Visgi 73 minutę pentąjį komandos įvartį pelnė Vilties legionierius iš Pietų Amerikos, taip padėdamas tašką rungtynėse.

—————
Po keturių rungtynių, dviejų pergalių, vienų lygiųjų ir vieno pralaimėjimo, FK Viltis B turnyro lentelėje užima 4 vietą, kurią dalinasi su Ave.Ko. ir Mostiškių futbolininkais.

Artimiausios Vilties dublerių rungtynės gegužės 20 d., 18:00, LFF Stadione prieš Futbolo Brolių komandą.