Gegužės mėnesį Viltis sužaidė net 6 rungtynes: 4 lygoje ir 2 LFF Taurėje. 3 pergalės (prieš VGTU Vilkus, Terą bei Utenį), dvejos lygiosios (prieš Ateitį bei Jonavą B) ir vienas pralaimėjimas Panerio futbolininkams. Mėnesį galima vertinti išties teigiamai. Ypač dėl to, jog iškovotas kelialapis į LFF Taurės aštuntfinalį, kuriame jau sekančio mėnesio pirmą dieną Viltis turės labai realų šansą žengti į prestižiškiausio šalies turnyro aštuonetą. Skamba neįtikėtinai, tačiau labai realiai. Viskas priklausys nuo komandos žaidėjų ir vadovybės. Būtent jie ir išrinko, kas prie gegužės mėnesio komandos rezultatų prisidėjo svariausiai. O tuo juoduoju arkliuku ir savotišku siurprizu tapo ekipos gynėjas Marius Aukštolis. Kviečiame paskaityti pastarojo interviu!

Mariau, į Vilties gretas grįžai po atliktos pareigos Lietuvos kariuomenėje. Ar klubas per tą laiką tavo manymu pasikeitė?

Po metų, kai tarnavau kariuomenėje, mano manymu klubas tapo brandesnis, kovingesnis, kiekvienas žaidėjas daug geriau supranta komandos bendrą tikslą. Net ir nauji žaidėjai puikai įsilieja į komandos žaidimą ir šauniai pritampa prie kolektyvo. Seniau žaidžiantys žaidėjai įgavo patirties ir žaidžia užtikrinčiau.

Gegužės mėnesį tau teko pažaisti net 4 pozicijose. Kur jautiesi geriausiai ir kodėl?

Man patinka žaisti visose pozicijose, nuolat stengiuosi atiduoti 110 procentų, nesvarbu kokioje pozicijoje mane pastatytų. 

Praėjusį mėnesį Viltis iškovojo istorinę pergalę LFF Taurės šešioliktfinalyje. Gal gali papasakoti apie tą mačą iš savo pusės? Kas patiko, nustebino?

Prieš rungtynes tikėjomės, kad susirinksi nemažai žiūrovų, bet, nesitikėjom, kad tiek daug, jie buvo tarsi 12 žaidėjas, todėl norėjosi stengtis iš paskutiniųjų.Komanda buvo užsivedus, matėsi, kad visi nori laimėti. Rungtynių pradžioje mes išėjom į aikštelę užsidegę, varžovai nesitikėjo, kad mes valdysim rungtynes, jie buvo nusiteikę lengvai pergalei, bet, mes įrodėm ko esam verti ir pasiekėm tikslą.

Kaip manai, kurios gegužės rungtynės tau susiklostė geriausiai?

Aš negaliu spręsti apie savo žaidimą, tai geriausiai gali padaryti treneris ir kiti komandos nariai.

Kaip vertini pagrindinės komandos sezono pradžią tiek lygoje, tiek taurėje?

Pirmose lygos rungtynėse, gavom stiprų varžovą, mus jis gerai pamokė, bet mes atlikome puikias analizes ir ištaisėm savo klaidas, todėl vis gerinom žaidimo kokybę. Aišku, tai yra nuolatinis procesas, visada galima atrasti ką reikia patobulinti. Manau, komanda juda teisinga linkme, labiausiai matosi iš atsidavimo treniruotėse, o treniruotėse atliktas darbas atsispindi varžybose.

Komandos draugų ir trenerio praktiškai vienbalsiai buvai išrinktas geriausiu mėnesio žaidėju. Kas tavo manymu lėmė tokį vienos krypties jų sprendimą?

Aš visada stengiuosi atiduoti visą save tiek treniruotėse, tiek ir varžybose. Visada randu savo žaidime trūkumų, tačiau stengiuosi juos ištaisyti, manau treneriai ir komandos nariai tai pastebėjo. Malonu, kai mano pastangos ir jų rezultatai yra įvertinami. Kasdien stengiuosi būti geresniu žaidėju nei vakar.