Interviu su „FK Viltis” naujoku Eriku Daveiko

Pristatome dar vieną „FK Viltis“ klubo naujoką Eriką Daveiko, kuris savo kaip futbolininko karjerą pradėjo „Žalgiriečo“ akademijoje, po to padarė pertrauką nuo futbolo bei nuo šio sezono prisijungė prie „Vilties“ ekipos.

Kas tave atvedė į futbolą?

– Pusbrolis ir jo draugas, jie mane pasikvietė į rungtynes dar tada, kai buvo legendinis „Žalgirio“ stadionas, tuo metu vykdavo renginiai tokie kaip : „komandos žaidėjai prieš tūkstantį vaikų“ ar kažkas panašaus. Ir po to prie manęs priėjo Žydrūnas Grudzinskas bei Gediminas Kontautas. Man atrodo, kad jie tik buvo įkūrę „Žalgiriečio“ akademiją, pastebėjo mane tarp tų tūkstančio vaikų ir pasikvietė lankyti futbolo treniruotes.

Koks tavo šio sezono tikslas?

– Pasiekti geriausia savo formą, atsiskleist labiau, surast stipriąsias savybes bei tobulėt. Taip pat galėčiau pridėti, kad noriu šį sezoną įsitvirtinti pagrindinėje sudėtyje, padėti iškovoti pergales ir,žinoma, kadangi mėgstu iššūkius, tai laimėti čempionatą su „FK Viltis“

– Ar po susitikimų analizuoji savo klaidas?

– Taip, visada stengiuosi tai daryti. Tik anksčiau, kai buvau jaunesnis, rungtynių metu sunkiau tvardydavausi bei „ant tų “ emocijų padarydavau daugiau klaidų, nes ką po mačo išanalizuodavau – rungtynių metu pamiršdavau… Žodžiu, emocijos būdavo virš. Vis augdamas išmokau labiau kontroliuoti save ir viską galiu dabar jau kitaip įvertinti, šaltu protu, nebėra to lakstymo „kaip be galvos“.

– Geriausiai jautiesi žaisdamas? Bei įsimintiniausias karjeros įvykis?

– Rungtyniaudamas priekyje, krašto puolėju arba vidurio, bet gebu žaisti ir vidurio saugu, matau gerai aišktę, galiu atlikti rezultatyvius perdavimus. Turbūt prieš 3 metus, Vilniaus derbis, žaidėmė prieš BFA akademiją. Po pirmojo kėlinio pralaiminėjome 2-0. Antrajame kėlinyje į aikštę žengiau po keitimo, atlikau rezultatyvių perdavimą, pajautėme, kad galime dar įmušti – pridėjome dar vieną, po to dar ir trečią, tai emocijos buvo nerealios, prisiminus šias rungtynes šiurpuliukai eina. Visi žaidėjai iš mano buvusios komandos pasakytų, kad tas susitikimas buvo bent jau kol kas įsimintiniausias įvykis karjeroje.

– Papasakok apie naują karjeros stotelę? Ir ko tikiesi iš komandos draugų?

– Pirmas įspūdis buvo labai paprastas, nes dauguma žaidėjų jau buvo žinomi, tai pasijaučiau labai artimoje aplinkoje, visi buvo draugiški ir priėmė labai šiltai, tikiuosi, kad ateityje išlaikysime tokius šiltus santykius. Vos atėjus į šią komandą pasijautė labai didelis profesionalumas, jaučiamas abipusis ir žaidėjų, ir organizacijos supratingumas, kas yra labai svarbu. Iš kolektyvo tikiuosi draugiško ir komunikabilaus futbolo, kad kiekvienas žaidėjas suprastų vienas kitą bei padėtų kiekvienoje situacijoje, tikiuosi žaidimo pagrįstu perdavimu, o ne kaip šiais laikais Lietuvoje yra užprogramuota „bėk ir mušk“. Toks futbolas man nepatinka, tai tikiuosi, kad sugebėsime parodyti gražų žaidimą bei patirsime geras emocijas.

– Futbolo lyga, kuria domiesi labiausiai?

– Anglijos „Premier“ lygą, nes demonstruoja gražų žaidimą, daugiau fizinio kontakto, žaidžiamas kietas futbolas, toks koks ir man patinka, ir kokį aš pats linkęs žaisti.

– Ar stebi mūsų šalies Futbolo čempionatą?

– Labai retai, manęs tiesiog Lietuvos futbolas netraukia, yra gan nuobodus, nežinau ar čia dėl žaidimo kokybės ar kitų dalykų. Nors tikiuosi su laiku tiek A lyga, tiek Lietuvos futbolas pasieks aukštesnį lygį ir bus gražu žiūrėti. Manau, kad A lyga turėtų keist komandų skaičių, nes aukščiausia šalies futbolo lyga su 6 komandomis, tai lyg savaitgalio turnyras.

Autorius : Evaldas Kasparavičius.