LFF taurės kelionė Vilčiai pasibaigė jau pirmajame etape – po 120 sužaistų minučių prieš Garliavą švieslentė rodė sausas lygiąsias 0:0, o 11 metrų baudinių serijoje sėkmė šypsojosi kauniečiams, kurie nugalėjo rezultatu 3:4.

Rungtynės iš principo prasidėjo gana atsargiai – Viltis kaip pagrindinį uždavinį tądien išsikėlė sausų vartų išlaikymą, tad nuo pat rungtynių pradžios galėjome matyti sutankintą šeimininkų gynybą ir atsargesnį ėjimą į priekį atakų metu. Garliava pernelyg gausiomis pajėgomis savo varžovų vartų taip pat nesistengė šturmuoti, tačiau labiau laikėsi aktyvaus spaudimo taktikos. Tas kartais visai duodavo vaisių, tačiau Viltis net ir praradusi kamuolį dažnu atveju turėdavo dar 4 ar 5 likusius žaidėjus už kamuolio, kurie sėkmingai gynėsi nuo varžovų atakų. Komandos pirmajame kėlinyje apsikeitė keliomis neblogomis progomis pasižymėti, tačiau abiejų vartai išliko sausi.

Antrasis kėlinys iš esmės nesikeitė – Viltis ir toliau stengėsi žaisti atsargiai ir įžaidinėjo kamuolį nuo savų vartų ir pasitaikius progai kontratakuodavo. Garliava antrajame kėlinyje tęsė varžovų spaudimą, tačiau kurti realias progas jiems sekėsi taip pat sunkiai kaip ir Vilčiai. Tiesa, kartą po greitos kontratakos praktiškai į tuščius vartus nepasižymėjo svečių legionierius, bet didžioji dauguma abiejų komandų pavojingesnių momentų buvo labiau atsitiktinės pusprogės, iš kurių pasižymėti taip ir nepavyko.

Pratęsimo metu turbūt nebuvo sukurta nė vieno realaus šanso pasižymėti, o lietus gerokai apsunkino atakų kūrimą, ir abi komandos po truputį ruošėsi baudinių serijai. Joje sėkmė šypsojosi svečiams – nors jie ir pirmieji šovė pro šalį, tačiau po to sekę du netikslūs Vilties smūgiai pergalę atnešė Garliavai rezultatu 3:4.