Viltis pradeda 2022 m. sezono naujokų pristatymą. Pirmasis prie mikrofono – gynėjas iš Ukmergės – Matas Želvys.

Matai, nuo ko prasidėjo tavo futbolo kelionė? Kaip ir kada pasirinkai futbolą?

Futbolas mane lydi nuo pat mažų dienų, kadangi dažnai tekdavo lakstyti šalia aikštės, kai joje žaisdavo mano Tėtis. Manyčiau nuo Tėčio ir prasidėjo mano futbolo kelionė. Kalbant apie pasirinkimus, kai norėjau pradėti lankyti futbolo treniruotes savo gimtajame mieste, tuo metu nebuvo kur, todėl pasirinkau kitą sporto šaką – dziudo. Nepaisant to, jog lankiau dziudo treniruotes, visada šalia būdavo kiemo futbolas. Vis tik kažkur po 7 metų, atsiradus galimybėms, nusprendžiau jog noriu lankyti futbolo treniruotes ir būdamas kažkur 15-iolikos perėjau į futbolą.

Ar visą savo karjerą žaidei gynyboje ar esi save išmėginęs ir kitose pozicijose?

Savo karjeroje turbūt esu išbandęs visas aikštės pozicijas. Buvau ir puolėjas, ir saugas, ir vartininkas (kai nebūdavo pagrindinio vartininko), ir šiuo metu esu apsistojęs ties gynyba.

Matai, didžiąją savo karjeros dalį rungtyniavai Ukmergės komandoje, kodėl pasirinkai keltis čia? Kokie tavo pirmi įspūdžiai naujoje komandoje?

Man labai patiko būti Ukmergės komandos dalimi, vis dėl to ten yra mano gimtasis miestas ir miesto komanda, kurią didžioji dalis sudarė žaidėjai kilę iš Ukmergės. Mano pasirinkimą persikelti į FK Viltį lėmė, tai, jog gyvenu ir dirbu šiuo metu Vilniuje, todėl man asmeniškai daug patogiau treniruotis Vilniuje. Taip pat, noriu išbandyti savo jėgas rungtyniaujant su aukštesnės lygos komandomis. Komandoje jaučiu labai gerą atmosferą ir palaikymą iš kitų žaidėjų bei trenerio, todėl džiaugiuosi prisijungęs prie jūsų klubo.

Kokia yra tavo futbolo filosofija? Kas tavo manymu yra svarbiausi aspektai išlaikant komandoje gerą atmosferą ir akiai patrauklų futbolą?

Mano futbolo filosofija yra ramus ir šimtaprocentinis jegų atidavimas aikštėje. Todėl manau norint išlaikyti komandoje gerą atmosferą ir akiai patrauklų futbolą reikia kiekvienam komandos žaidėjui išėjus į aikštę stengtis iš visų jėgų, nebijoti komandos narį pagirti už jo gera žaidimą aikštėje ar paskatinti žinant, jog jis gali geriau, tačiau pirmiausia reikia pradėti nuo savęs.

Ar stebi ir seki kitų šalių futbolo lygas? Galbūt turi mėgstamų žaidėjų, komandų?

Pastaruoju metu tikrai labai mažai domiuosi futbolo lygomis, tačiau mėgstamų žaidėjų tikrai turiu. Manau kaip ir nemažai pasaulio žmonių žaviuosiu Lionel Messi,  taip pat Giorgio Chiellini ir Dani Alves.

Be abejo dalyvauti dar tik pasirengimo sezonui stadijoje, bet gal jau numanai ar gali nuspėti kokią poziciją Viltis užims šių metų II lygos pirmenybėse?

Man asmeniškai sunku prognozuoti ar spėlioti, kadangi nėra tekę žaisti prieš šios lygos varžovus, tačiau asmeniškai visada tikiuosi geriausio rezultato bei aukščiausių tikslų.